Legea Agentiei Nationale de Integritate ar putea intra astazi in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, primul for legislativ sesizat cu acest proiect de lege, necesar sa fie aprobat inainte de raportul de tara al UE din septembrie.
Presedintele Comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a declarat ca legea privind constituirea Agentiei Nationale de Integritate va intra in dezbaterea parlamentarilor din comisie pentru a primi raportul pe fond si a putea fi trecuta cat mai curand pe ordinea de zi a sesiunii ordinare din septembrie.
Legea ANI este prioritatea sesiunii parlamentare din septembrie, intrucat aprobarea ei a fost ceruta de oficialii europeni in vederea intocmirii unui raport de tara favorabil integrarii Romaniei la 1 ianuarie 2007. Legea stabileste infiintarea Agentiei Nationale de Integritate pentru un control mai eficient asupra averilor demnitarilor si largeste categoria incompatibilitatilor demnitarilor.
Proiectul ministrului Justitiei, Monica Macovei, a fost primit cu ostilitate in Executiv atat de catre liderii Coalitiei de guvernamant, cat si de majoritatea ministrilor. El a fost deblocat prin participarea presedintelui Traian Basescu la sedinta de guvern din 5 iulie. (N.I.)