Deputatul Lavinia ßandru, vicepresedintele PIN, a anuntat ieri ca va trimite DNA dosarul primarului municipiului Targu Mures, democratul Dorin Florea, pe care il acuza ca ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 31 de miliarde de lei.
Lavinia ßandru a precizat ca-si doreste ca procurorii de acolo "sa-si faca treaba cat mai repede si sa instrumenteze cazul". E a spus ca o sa-i trimita o scrisoare lui Daniel Morar, "pentru ca trebuie recuperat prejudiciul de peste 31 de miliarde de lei". Viceliderul PIN a adaugat ca si-ar dori sa vada al doilea baron portocaliu arestat si a conchis ca "anii pe care trebuie sa-i faca acest individ la puscarie sunt vreo sase-sapte". Ea a prezentat un dosar, de circa 130 de pagini, intocmit de Curtea de Conturi, despre care a spus ca este "cat se poate de bine facut", in care sunt prezentate o serie de contracte intre primarie si cateva firme private. Deputatul PIN a mai spus ca faptele din dosar se refera la "o serie de supraevaluari, de-a dreptul aberante, in ceea ce priveste activele firmei private si la subevaluari in ceea ce priveste firma care apartine primariei".

ßandru ii cere lui Boc sa-l excluda pe Florea din PD

Deputatul Lavinia ßandru le-a transmis fostilor sai colegi din PD ca "nu pot sa plece in vacanta", iar lui Emil Boc, presedintele democratilor, sa nu se gandeasca deja ca poate sa mearga la mare, pentru ca "va trebui sa mai faca inca un BPN sa mai excluda pe cineva din partid". Ea a explicat ca, asa cum l-a exclus pe Mircea Gutau de la Ramnicu Valcea, Boc "mai are un primar care a bagat mana in bugetul local si a luat ceva mai mult de un milion de dolari", respectiv Dorin Florea.
Lavinia ßandru a conchis ca, "acolo la Mures, Florea, pe care l-a catalogat drept "numarul doi din sirul baronilor portocalii", este presedintele organizatiei judetene a PD" si "copresedintele Aliantei", sugerand ca democratii ar trebui sa se sesizeze.