Deputatul independent Lavinia Sandru a declarat ieri ca va inainta o adresa presedintilor Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor cu privire la activitatea Comisiei de ancheta a SRR si SRTV. Lavinia Sandru a precizat ca ancheta comisiei a depasit cadrul stabilit in Parlament, trecand la “anchetarea ziaristilor“.
Deputatul independent propune prin adresa invocata audierea membrilor Consiliilor de Administratie ale SRR si care au avut influenta asupra celor doua institutii si audierea membrilor CNA care au avut obligatia legala de a monitoriza echidistanta politica prezentata de institutiile media publice.
Sandru a mai spus ca ar trebui audiati presedintii celor doua institutii publice si schimbati, doar in cadru legal, daca sunt vinovati. Deputata a propus sa fie audiate la comisie personalitati politice precum Ion Iliescu si Adrian Nastase si Emil Constantinescu.
Lavinia Sandru a spus ca asteapta sa fie sustinuta “de toti cei constienti de faptul ca in Romania e nevoie de media publice independente“, in conditiile in care cele doua institutii isi pierd pe zi ce trece credibilitatea.
“Nimeni nu si-a dorit cu adevarat independenta acestor institutii“, a mai adaugat Sandru. Ea a subliniat ca scopul nedeclarat, dar evident al Comisiei este acela “de a determina o autocenzura subiectiva a redactorilor, care sa avantajeze, bineinteles, reprezentantii coalitiei de la putere“.