Lavinia Sandru se chinuie din greu sa isi recapete statutul de politician de top, pe care l-a detinut in perioada in care a fost promovata de PD-L in Parlamentul Romaniei. Dupa o serie de atacuri la adresa fostilor sai sustinatori dar si impotriva unor lideri din PSD, Lavinia Sandru a ramas fara niciun aparator important, fiind acum obligata sa reia totul de la zero.
Cum formatiunea pe care o conduce, PIN, nu a reusit sa se ridice la mai mult de 2 procente din voturile electoratului, Sandru a schimbat strategia si urmareste sa se apropie de o serie de politicieni din PSD. Sandru nu concepe insa varianta de a inchide portile PIN si de a deveni un simplu membru PSD, asa cum sunt mii de tinere de varsta ei.
Sandru viseaza la o fuziune prin absorbtie a PIN cu PSD, in urma careia ea sa primeasca o functie de conducere, eventual una de vicepresedinte sau macar de secretar executiv. Pana atunci, Sandru incearca sa se faca utila. In perioada campaniei a lansat un parteneriat cu social-democrata Daciana Sarbu, prin care o serie de proiecte ale PIN erau sustinute in Parlamentul European in timp ce PIN ii garanta Dacianei (aflata intre primii cinci pe lista candidatilor PSD) voturile membrilor sai. Lavinia nu s-a oprit aici. Impreuna cu PSD, ea s-a implicat si intr-o campanie de curatare a raului Dambovita. Cu toate acestea, Lavinia Sandru nu intelege un lucru. Atat timp cat in PSD vor avea un cuvant de spus politicieni precum Adrian Nastase, Ion Iliescu (catalogat de ea drept "impotent") si o serie de apropiati ai acestora, sansele ei de reusita sunt aproape zero.
Lavinia Marcela Sandru (n. 6 februarie 1975, Dej, judetul Cluj) a fost deputat PD, iar din 2005 este membra a Partidului Initiativa Nationala.
Este fiica lui Iulian Sandru, profesor de matematica, si a Luciei Sandru (n. Tetcu), profesoara de limba romana. Lavinia Sandru s-a casatorit in mai 2005 cu Darius Valcov, primarul orasului Slatina. Impreuna au o fetita numita Sara Gabriela, nascuta in noiembrie 2006.
Intre 1993 si 1997, a urmat cursurile Academiei de Arta Teatrala din Targu Mures. In aceasta perioada a lucrat si ca redactor si realizator la doua posturi de radio si televiziune din Targu Mures. In 2003 a efectuat un stagiu la Parlamentul European, Comisia de cultura, tineret, mijloace de informare in masa si sport. Intre 2004 si 2006 a sustinut masterul la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti.
A inceput cariera politica in cadrul Partidului Democrat. In 2005 a trecut la Partidul Initiativa Nationala, unde a fost aleasa ca vicepresedinte. In ultimii trei ani a inregistrat trei rateuri sub culorile PIN: in 2007 a candidat fara succes pentru Parlamentul European, in 2008 a ratat uninominalul pentru Parlamentul Romaniei, iar in 2009 nu a fost acceptata pe listele PSD pentru Parlamentul European.
Ion Iliescu a fost impotriva inscrierii Laviniei Sandru pe listele de europarlamentari din cauza "intrarii pe usa din dos", nefiind membra PSD.
La randul sau, presedintele Traian Basescu a definit-o pe Lavinia Sandru printr-o replica acida: "traseista de pe centura politicii".