Deputatul Laurentiu Mironescu, presedintele Organizatiei Municipale a Partidului Democrat, a marturisit ieri ca au existat mai multe solicitari de inscriere in partid, venite din partea mai multor alesi locali constanteni, dar care au fost refuzate. Mironescu sustine ca este vorba despre consilieri, dar si primari, de toate culorile politice, refuzati de democrati pentru ca "nu ne dorim sa devenim un loc de refugiu". Mai mult, exista si cazuri speciale, precum cel amintit de liderul organizatiei municipale a PD, in care unui prosper om de afaceri, alaturi de care Mironescu a declarat ca s-ar fi simtit magulit sa fie coleg, i-a fost refuzata inscrierea in partid, deoarece solicita direct o functie de conducere.
Mironescu s-a vazut nevoit sa-l refuze pe misteriosul simpatizant, pentru a nu strica ordinea deja stabilita in organizatia pe care o conduce. Pe de alta parte, Danut Moisoiu, presedintele executiv al organizatiei municipale a democratilor, a aratat ca PD Constanta nici nu ar avea nevoie de racolari, in conditiile in care in organizatia municipala se inregistreaza saptamanal 20-30 de membri noi, despre care sustine ca sunt oameni foarte valorosi, tineri si fara trecut politic. In alta ordine de idei, organizatia municipala continua campania de strangere a legaturilor cu membrii simpli de partid, prin vizitele periodice in cartierele constantene. Tot in acest sens au fost organizate si urmatoarele doua mari evenimente ale PD. Primul are loc pe 7 aprilie si celebreaza Ziua Mondiala a Sanatatii, ocazie cu care doctorii membri ai PD vor asigura consultatii gratuite pentru toti pensionarii orasului. Al doilea eveniment va avea loc pe 14 aprilie, cu ocazia sarbatorilor pascale, si va cuprinde o serie de manifestari la care vor fi invitati atat reprezentanti ai religiei catolice, cat si musulmani.

Manafu ii refuza pe colegi

Una dintre cele mai interesante chestiuni ridicate ieri de democratii constanteni a fost cea referitoare la activitatea Sulfina Barbu, ministrul Mediului, si a lui Ionel Manafu, seful DADL, amandoi membri de baza ai PD. Moisoiu a subliniat ca l-a invitat de doua ori pana acum pe Manafu la o intalnire cu presa pentru a putea pune la punct toate necunoscutele controversatului plan de concesionare a plajelor, dar a fost refuzat. Fara a-l acuza direct pe Manafu, liderul PD a dat de inteles ca se delimiteaza de pozitia colegului sau de partid. Moisoiu a declarat ca nu intelege ce scoate de fapt DADL la licitatie, in conditiile in care Manafu nu a prezentat pana acum nici un PUD sau PUZ Primariei. De cealalta parte, deputatul Mironescu a sustine ca a discutat cu Sulfina Barbu cu privire la noua lege a plajei si i-a spus ca daca lucrurile nu merg cum trebuie, pe litoral vor aparea probleme extrem de grave. Mironescu crede ca era nevoie de o mai buna comunicare cu marii hotelieri, ale caror interese ar fi trebuit mai bine protejate de minister, inainte de elaborarea normelor actualei ordonante de concesionare a plajei. Situatia turismului romanesc este in general critica, deputatul fiind convins ca "suntem bolnavi". In sprijinul afirmatiilor sale a adus un singur exemplu, referitor la preturile practicate de operatorii romani de turism in comparatie cu cei bulgari: o singura noapte de cazare in pensiunile din Bucovina, in perioada Pastelui, este mai scumpa decat cinci zile petrecute intr-o pensiune de lux din Bulgaria, in aceeasi perioada a anului.