DeCeNews: Surse: Cati parlamentari voteaza pentru suspendarea lui Basescu

Surse din interiorul USL sustin ca noaptea trecuta a fost extrem de agitata la Cotroceni. PDL si Basescu au incercat prin toate mijloacele sa obtina voturile necesare pentru a nu trece solicitarea de suspendare. Sursele din interiorul USL sustin insa, ca in acest moment, au cu 30 de voturi in plus decat cele necesare pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.
USL are nevoie de 217 voturi pentru suspendare, iar in acest moment au cu peste 30 de voturi in plus. La un calcul simplu, Basescu ar putea fi suspendat cu aproximativ 250 de voturi.
Ieri si azi-noapte s-a incercat o strategie pe filiera UNPR. Lavinia Sandru a iesit si a spus ca nu vor vota suspendarea. Se pare insa ca in spatele acestor anunturi au stat amenintarile lansate dinspre Cotroceni. S-a incercat o strategie de bulversare a parlamentarilor si amenintari cu dosare. Dinspre Cotroceni veneau informatii ca nu se strang suficiente voturi. Strategia era sa ii ameninte pe o serie de parlamentari, care se temeau ca Basescu ar putea ramane si astfel ar fi intors armele.
Negocieri intense se poarta la aceasta ora si cu Minoritatile. Parlamentarii minoritatilor par sa aplice aceeasi strategie de asteptare ca si la motiunea de cenzura impotriva lui Ungureanu. Ei nu dau un raspuns clar, iar decizia lor se va vedea la vot.
Liderii UDMR par sa fi ajuns la un acord cu USL si vor vota pentru suspendarea presedintelui. DeCe News anunta inca din urma cu o saptamana negocierile dintre USL si UDMR.
Calculul parlamentar arata in felul urmator: USL- 212 voturi, PDL - 143 de voturi, UDMR - 28 de voturi, UNPR - 24 de voturi, Minoritatile - 14 voturi si independentii 9 voturi.