Comitetul strategic de campanie al PSD se reuneste la Senat, la ora 11.30, au declarat surse social-democrate.
Premierul Emil Boc s-a intalnit, la Guvern, cu liderii PD-L, inainte de a lua o decizie in privinta revocarii lui Dan Nica din functia de ministru al Administratiei si Internelor, au declarat surse oficiale.
La intalnire au participat Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Stanisoara si Roberta Anastase.
Marti, expira termenul de 24 de ore acordat de premierul Emil Boc PSD, pentru nominalizarea unui inlocuitor al lui Dan Nica la Ministerul Administratiei si Internelor. Boc a anuntat, luni, in sedinta coalitiei, intentia de a-l revoca pe Nica dincauza situatiei proaste legata de siguranta cetateanului si i-a reprosat ministrului declaratiile despre inchirierile de autobuze la prezidentiale.
Ulterior, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca premierul Boc a propus, in coalitie, ca ministrul de Interne, Dan Nica (PSD), sa fie inlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PD-L al Dezvoltarii, sustinand ca acest lucru denota "disperarea" lui Traian Basescu.
Comitetul Executiv al PSD a decis ca il sustine pe Nica si a avertizat ca, daca acesta va fi revocat, ministrii social-democrati se vor retrage din Guvern.
Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca spera ca PSD-ului sa ii vina gandul cel bun, precizand ca premierul se va tine de cuvant in privinta remanierii lui Dan Nica de la Ministerul de Interne.
Blaga a precizat ca, daca social-democratii din Guvern isi vor da demisia, ea va putea fi pusa in practica in 15 zile, potrivit Legii raspunderii ministeriale si vor urma 45 de zile in care se vor putea numi interimari.
Liderul PSD Mircea Geoana i-a adresat premierului Emil Boc o scrisoare in care afirma ca argumentele pentru revocarea ministrului de Interne Dan Nica sunt inacceptabile, ca era necesara o discutie prealabila in CSAT pe acest subiect si ca social-democratii nu dau curs cererii de remaniere.