Sindicalistii care au protestat la sediul Guvernului i-au invitat pe membrii Executivului sa vina in mijlocul lor la mitingul din 19 mai, "daca au curaj" si le-a recomandat sa paraseasca Palatul Victoria si sa se mute "in formol la Antipa".
Unii dintre manifestanti au avut la ei oua, pe care vroiau sa le arunce spre Palatul Victoria, insa au renuntat de teama sa nu fie amendati.
"Cine nu stie, nu vrea si nu poate, sa plece si sa ii lase pe altii", au strigat sindicalistii care au protestat la Palatul Victoria.
In timpul protestelor de la Guvern si Cotroceni sindicalistii au cerut demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului, pe care ii acuza ca au mintit.
Liderii sindicalistilor au spus ca au iesit in strada pentru ca autoritatile i-au chemat la discutii, dar solutiile pe care acestia le-au propus dau in oamenii de jos si sunt in favoarea celor care stau la Palatul Victoria.
Sindicalistii vor continua si vineri protestele la sediile Presedintiei si Guvernului, iar dupa o pauza in weekend, vor continua actiunile luni si marti, urmand sa hotarasca daca vor intra toti bugetarii in greva generala pe termen nelimitat, ca urmare a masurilor de austeritate anuntate de autoritati.
Protestele de la sediile Presedintiei si Guvernului sunt organizate de toate cele cinci confederatii sindicale, ca reactie fata de masurile de reducere a cheltuielilor bugetare propuse in urma negocierilor cu FMI.
Sindicalistii vor protesta la sediile Presedintiei si Guvernului joi si vineri, iar dupa o pauza in weekend, vor continua actiunile de protest luni si marti, urmand sa hotarasca daca vor intra toti bugetarii in greva generala pe termen nelimitat, ca urmare a masurilor de austeritate anuntate de autoritati.
Confederatiile sindicale au anuntat si un miting de amploare in Piata Victoriei, in 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalisti.
Sindicalistii vor hotari dupa mitingul din 19 mai daca vor recurge la o greva generala, din 25 mai, "sau o miscare de strada asemanatoare celei din Grecia", respectiv o iesire regulata si blocarea Pietei Victoriei permanent in fiecare zi, a spus liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
Decizia privind declansarea grevei generale trebuie discutata insa cu toti liderii de sindicat, pentru ca pentru zilele de greva nu se platesc salarii, ceea ce ar putea insemna un ajutor dat Guvernului si inca o diminuare a veniturilor bugetarilor, a precizat Hossu.