Salariatii Politiei Comunitare trebuie sa se gindeasca in primul rind la interesul comunitatii si abia apoi la nevoile lor. Facem precizarea ca acest punct de vedere nu apartine redactiei Monitorului de Galati, ci poarta amprenta primului cetatean al orasului. Reactia lui Dumitru Nicolae a venit dupa ce sindicalistii de la Strajerul, sindicat care reuneste o parte dintre politistii comunitari galateni, au prezentat presei o serie de probleme cu care se confrunta zilnic, in timp ce conducerea institutiei nu face nimic pentru a schimba situatia.

“Trebuie sa dovedim orasului ca Politia Comunitara nu este o gogorita. Lucrurile se misca mai greu in Galati pentru ca institutia inca se mai afla in faza de organizare. Cei de la Politia Comunitara trebuie sa dovedeasca inainte de orice ca sint cu adevarat o politie comunitara”, a declarat Dumitru Nicolae.

Primarul a tinut sa precizeze si ca un sindicat care nu e reprezentativ la nivelul institutiei, asa cum este Strajerul, nu ar trebui sa faca prea multa galagie. “Acesti oameni nu fac nimic. Ei nu au drepturi pentru care sa lupte pentru ca nu exista o lege in acest sens. De unde sa le iau eu drepturi?. Eu nu vreau dictatura, dar ei sa termine mai intii cu criminalitatea din oras si dupa asta sa vina sa ceara”, a tinut sa mai precizeze primarul Dumitru Nicolae.