Presedintele Senatului Romaniei, senator Mircea Geoana, a primit vizita M.S.Regele Albert II al Belgienilor. Alaturi de presedintele Senatului au fost ministrul Theodor Paleologu, ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei Ovidiu Dranga, senatorii Titus Corlatean, presedintele Comisiei pentru politica externa, Ion Toma, liderul Grupului parlamentar PSD-PC, Vasile Pintilie (PD-L si Grup prietenie),Varujan Vosganian (PNL), presedintele Comisiei economice, industrii si servicii, Attila Verestoy (UDMR) si Ion Mang (PSD si Presedinte Grup prietenie Romania-Belgia).
M.S. Regele Albert II si-a exprimat multumirea fata de prietenia ce exista intre Belgia si Romania, apreciind primirea gazdelor romane.
M. S. a propus patru zone de cooperare cu Romania: agroindustria si alimentatia, tehnologiile ecologice, transportul maritim si riveran si energia.
Presedintele Senatului a atras atentia M.S. Regelui Albert II asupra potentialului de instabilitate din regiunea noastra, multumindu-i pentru prietenia pe care Belgia o arata Romaniei de la iesirea din comunism de acum 20 de ani.
De asemenea, Mircea Geoana a readus in discutie discriminarea pe care tarile cu economii emergente din UE o resimt fata de statele mai bogate in ceea ce priveste abordarea crizei economice de catre Uniune, acesta pledand pentru un tratament egal din partea institutiilor europene pentru toate statele membre. "Imprumuturile contractate de la FMI si UE au facut ca Romania sa plateasca mai mult decat primeste din partea Uniunii", a afirmat Mircea Geoana.
La finalul intrevederii, presedintele Senatului a sustinut cauza tarilor din Balcanii de Vest, pe care Romania "le doreste integrate in Uniunea Europeana".