Biroul Politic Central al Partidului National Liberal a decis, in sedinta de marti, 14 septembrie, neparticiparea senatorilor si deputatilor liberali la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, din 21 septembrie, in cadrul careia Traian Basescu se va adresa forului legislativ.
Consideram ca declaratiile lui Traian Basescu, indiferent de cadrul in care sunt facute, nu mai pot fi tratate demult cu seriozitatea si respectul cuvenite functiei pe care acest om o ocupa vremelnic. Apreciem ca majoritatea covarsitoare a societatii romanesti si-a epuizat resursele de rabdare in fata arsenalului de minciuni si vorbe goale al lui Traian Basescu. Credem ca sirul interminabil de insulte adresate romanilor, diverselor categorii socio-profesionale pe care incearca sa le invrajbeasca sperand la beneficii de imagine, trebuie ignorate cu desavarsire.
Pe aceste temeiuri, Partidul National Liberal refuza sa mai participe, fie si involuntar, la tentativele unui om disperat si epuizat politic de a recastiga, prin minciuna si dezbinare, increderea unei parti a romanilor.