Ion Iliescu implineste astazi 81 de ani. O varsta la care isi doreste sanatate, dar si sa isi pastreze tineretea spirituala.
La 81 de ani, Ion Iliescu spune raspicat ca regretele nu-si au locul in viata unui om: "Niciodata nu poti fi multumit de tot ceea ce faci. Totdeauna sunt regrete. Dar sa traiesti doar din regrete, iarasi nu este recomandabil. Pentru ca asa e viata. Viata te supune la tot felul de incercari. Si cu bune, si cu rele".
La 75 de ani se simtea ca la 45, acum nu se mai simte la fel: "Nu la fel de tanar. Caut sa-mi pastrez tineretea spirituala. Am depasit 80. Fac 81 de ani. Deci, se acumuleaza anii si se resimte".
De ziua lui, isi doreste sanatate: "Si sa nu ne pierdem simtul echilibrului pentru tot ce se intampla in jurul nostru".
Viata si-a dedicat-o politicii,, inima insa are de 60 de ani o alta stapana: doamna Nina.
"E o dovada de rezistenta. Mai ales din partea sotiei. Pentru ca ea a fost supusa mult mai mult decat mine la o presiune permanenta. Ea a fost intotdeuna solidara cu mine".
Despre Romania zilelor noastre nu are prea multe cuvinte de lauda: "Tara se afla intr-o situatie delicata. Guvernarea aceasta se dovedeste paguboasa pentru tara. Problema de a declansa alegeri anticipate, asta ar scurta suferintele tarii, cu posibilitatea schimbarii intr-adevar si a orientarii si a politicii in general".