AGERPRES : Victor Ponta, despre contestatia PDL pe uninominal: "Ori au juristi prosti, ori isi bat joc de romani"
Premierul Victor Ponta a criticat, joi, PDL pentru ca a contestat la CCR votul uninominal intr-un singur tur la alegerile parlamentare.
Acesta a explicat ca temeiul contestatiei PDL nu exista, pentru ca prin legea initiata de el si liderul PNL Crin Antonescu nu putea fi modificata Constitutia astfel incat sa se treaca la Legislativul unicameral, cum doreau democrat-liberalii. "Am vazut contestatia depusa de cei de la PDL. Aici sunt doua explicatii: ori au cei mai slabi si mai prosti juristi din Romania - nu stiu daca este adevarata sau nu -, ori isi bat joc de toti romanii, pentru ca am vazut ca ei contesta la Curtea Constitutionala ca noi, prin lege, nu am desfiintat Parlamentul bicameral sa-l facem unicameral. Or, orice copil de la liceu - nu trebuie sa fii in anul I la Facultatea de Drept ca sa stii ca in Constitutia Romaniei e prevazut sistemul bicameral. Nu puteam noi prin legea uninominalului sa modificam Constitutia Romaniei", a explicat Ponta.
El a mai spus ca probabil PDL a incercat sa "ia la misto" populatia Romaniei. "Sa ataci la Curtea Constitutionala faptul ca noi prin lege nu am modificat Constitutia, ori este o uriasa ipocrizie, ori poate (...) au depus contestatia la misto, absolut neserios, stiind foarte bine ca oricum le va fi respinsa", a mai sustinut copresedintele USL.
De asemenea, Victor Ponta a apreciat ca presedintele Senatului, Vasile Blaga, este un om cu capul pe umeri, care nu ar fi acceptat depunerea contestatiei, daca ar fi analizat-o. "PDL este in continuare intr-o disolutie totala. Nu cred ca domnul Blaga sau alti oameni care au capul pe umeri au vazut aceasta contestatie, dar daca o prezinta doamna Barbu si cu domnul Cotoi nu ma mira", a mai comentat Ponta.