DeCeNews: Basescu lupta impotriva Romaniei, acuza Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat la Targu-Jiu, ca prin declaratia referitoare la Schengen, Traian Basescuface campanie impotriva Romaniei. Premierul catalogheaza gestul drept "incalificabil, josnic", "un semn de maxima iresponsabilitate".
"Domnul presedinte, in propaganda sa politica, totusi isi bate joc de Romania. E greu de gasit un om mai iresponsabil. Am inteles ca dansul face campanie impotriva USL, e dreptul lui, desi, sigur, presedintele nu ar trebui sa faca campanie, dar sa faci campanie impotriva Romaniei mi se pare un gest absolut incalificabil, josnic, din partea domnului Basescu" , a declarat premierul, potrivit cotidianul.ro.
Ponta sustine ca problema cu privire la aderarea Romaniei la Schengen nu a fost pusa pe agenda Justiției și Afacerilor Interne din acest an "tocmai la cererea domnului Basescu".
"El a cerut sa nu fim primiti in Schengen, sperand probabil, nu stiu, ca o sa pierdem alegerile. Am discutat foarte clar, si la primul consiliu JAI de anul viitor, si intrarea Romaniei si Bulgariei, intai cu frontierele aeriene si maritime, si apoi si cele terestre, va fi in ordinea de zi si daca domnul Basescu nu se mai opune o sa si intram in Schengen. E absolut josnic ca tu sa faci propaganda impotriva tarii sale", a afirmat Ponta.
Premierului este de parere ca Traian Basescu nu vrea se spuna ca executivul a reusit sa deblocheze fondurile pe care le blocase Guvernul Boc", pe principiul "sa moara capra... romanilor".
"Sa faci in calitate de presedinte campanie impotriva intrarii Romaniei in Schengen, impotriva deblocarii fondurilor europene, mi se pare un semn de maxima iresponsabilitate. Nu stiu ce are in minte domnul Basescu de lupta impotriva Romaniei doar pentru ca Romania nu-l mai vrea pe el", a conchis Ponta.