Stelian Dutu nu a incheiat socotelile cu Partidul Democrat Liberal. Peste putin timp, fostul presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Constanta planuieste sa ofere explicatiile de rigoare referitoare la "mazilirea" sa. Deputatul sustine ca aceasta este o datorie fata de cetateni si fata de colegi, care au ramas cu nelamurirea demisiei sau demiterii sale. Din declaratiile democrat-liberalului a reiesit insa clar ca vinovat este Danut Moisoiu. Nu a fost nevoie sa ii rosteasca numele, insa declaratii precum "oamenii nu au votat PDL pentru ca s-au uitat la liste, iar componenta este slaba, mai ales la municipiu", a spus totul. Sau aproape totul, caci a urmat si o afirmatie legata de lideri centrali care ar fi fost influentati de "smecheri de la Constanta care faceau drumuri la Bucuresti si care ii sunau in permanenta pe cei de la centru". Momentan insa, Dutu nu vrea sa spuna tuturor lucrurilor pe nume, dar este clar ca are un dinte impotriva anumitor colegi si da de inteles ca PDL, fara el la carma, a plutit in aceasta campanie in deriva, drept dovada si rezultatele, pe care le considera slabe in comparatie cu asteptarile si targetul initial al filialei constantene. In schimb, Stelian Dutu isi scoate palaria in fata campaniei social-democrate.
Intrebat daca se astepta ca Nicusor Constantinescu si PSD-ul sa castige sefia Consiliului Judetean Constanta, dar si multe localitati, Stelian Dutu a avut un raspuns parca incredibil: "Categoric. Era normal sa castige PSD si Nicusor Constantinescu. PSD a avut program, proiecte. A avut campanie. Jos palaria pentru PSD!", a declarat deputatul, apreciind apoi despre ceilalti candidati, indiferent ca a fost vorba de PDL, partidul din care face parte inca: "Ceilalti au facut circ sau n-au facut campanie". Stelian Dutu a precizat ca fata de asteptarile PDL si planurile facute atunci cand inca era presedinte al PDL Constanta, "scorul este slab". "Promisesem 35-40 de primarii, 15 din primul tur, iar acum avem doar 9 din primul tur si in 15-16 suntem in turul doi". Exista, din punctul de vedere al deputatului, si o explicatie a faptului ca el a fost inlaturat, desi - da de inteles Dutu - ar fi scos un scor mai bun: "In momentul in care mi-am dat demisia a fost un troc la nivel national pe capul PDL Constanta". Scorul considerat slab de Dutu are, la randul sau, o explicatie: "PDL a aparut in fata oamenilor ca un partid care a vandut judetul altui partid sau care o data la patru ani isi decapiteaza conducerea".
Dutu il ataca voalat pe Moisoiu

Mai departe, in urma lui, sau mai bine zis fara el, Dutu considera ca PDL a avut candidati la Primaria si Consiliul Judetean Constanta "fara strategie", care "au vorbit la perete". Mai mult, sustine deputatul, "rezultatele obtinute in cele 9 localitati castigate din primul tur s-au datorat oamenilor, candidatilor si nu partidului, si acei oameni sunt probabil aceia adusi de mine in partid", spune Dutu. "Am tacut doua luni pentru a nu aduce prejudicii unor colegi, cu toate ca unele personaje au incercat sa induca ideea ca Dutu e vinovat de dezastrul care se prefigura la PDL", mai sustine Stelian Dutu. "La PDL, si femeia de serviciu si portarul, daca ar fi candidat, ar fi luat 25%, cu conditia sa taca", spune Dutu, iar afirmatia cam suna a palma pentru colegi. Revenind la povestea "retrogradarii" sale in partid, pedelistul sustine ca "de 1 an si jumatate mi s-a cerut sa plec, de catre lideri de la centru stimulati de smecheri cu veleitati de mafioti" (n.r. - iar in cazul de fata, declaratia destul de inveninata nu ne poate conduce decat la principalul inamic din partid al lui Stelian Dutu: Danut Moisoiu). Ce va face mai departe Dutu? Ramane secret, pentru ca acesta sustine ca nu s-a gandit nici inainte, nici acum nu e decis daca va candida pentru Parlamentul Romaniei, in timp ce candidatura lui pentru Consiliul Judetean Constanta a fost, la vremea respectiva, "un pretext". Nu neaparat al sau pentru scandal, ci al altora - mai da de inteles Dutu. Iar ca o concluzie a acestor declaratii: cine a spus la un moment dat ca Dutu "coace ceva"... a avut dreptate!