Jean Paul Tucan a fost ales ieri, de ziua lui, presedinte interimar al PNL Navodari, in urma Delegatiei Permanente Teritoriale a Partidului National Liberal, filiala Constanta, care a avut loc in Mamaia. Interesanta este din acest moment modalitatea in care va functiona intelegerea PNL-PSD la Navodari, dat fiind faptul ca Tucan si primarul social-democrat Nicolae Matei nu se afla in cele mai bune relatii. De altfel, chiar si deputatul George Dragomir, presedinte al PNL Constanta, ne-a declarat ca alianta PSD-PNL va fi una punctuala si nu generala la Navodari, consilierii celor doua partide urmand sa discute fiecare proiect in parte.
"Nu exista un protocol, colegii nostri din Navodari vor vota in functie de interesele cetatenilor si nu in baza unei intelegeri cu PSD. Vor vota alaturi de PSD proiectele importante pentru oras, dar sunt convins ca vor exista multe proiecte care nu vor fi votate", ne-a declarat Dragomir. Pe de alta parte, primarul Navodariului, Nicolae Matei a declarat, pe aceasta tema: "Daca George Dragomir si Tucan cred ca alianta cu PSD la Navodari presupune ca noi sa le votam viceprimarul lor - Florin Chelaru - si PNL-ul sa voteze cu PDL-ul alte proiecte, se inseala. Cu mine nu merge. Iar cu Tucan presedinte impus la Navodari, pun pariu cu George Dragomir ca in toamna PNL-ul nu va lua 5% la alegerile generale daca Tucan va incerca sa-mi blocheze proiectele", a spus Matei. In alta ordine de idei, George Dragomir ne-a spus ca lista candidatilor la Parlament ramane deschisa, iar pana in toamna pot aparea multe surprize. Deocamdata, 17 liberali constanteni si-au anuntat intentia de a candida pentru Camera Deputatilor sau Senat, ziarul nostru prezentandu-i pe cei mai multi dintre ei inca de saptamana trecuta.

Presedintele interimar PNL Independenta, exclus din partid

Oarecum surprinzator, Virgil Serbu (pentru cei ce nu stiu, senator de Constanta) s-a inscris din nou in cursa pentru un post de senator. Alaturi de acesta mai sunt Puiu Hasotti, Gheorghe Dragomir, Andrian Mihei, Danut Culetu, Marius Enescu, Constantin Matei, Gheorghe Albu, Ovidiu Cupsa, Carmen Raducu, Mihai Lupu, Eugen Bola, Ionel Spataru, Septimiu Bourceanu, Ionel Chirita, Adrian Bratu si Marian Butnaru. "Lista nu este batuta in cuie, vor urma evaluari individuale, sondaje, o triere de catre conducerea centrala", a mai spus deputatul Dragomir. In alta ordine de idei, la Delegatia Permanenta de ieri s-a decis excluderea din partid a lui Jan Tica, presedinte interimar al PNL Independenta.