“Am doua vesti pentru Adrian Nastase: nu voi pleca din partid si acolo unde va candida Nastase voi candida si eu, mai putin la functia de presedinte, care este istoric rezervata pentru presedintele fost si viitor, Ion Iliescu. Dar mai jos de functia asta, unde candideaza Nastase, hop si eu“, a declarat ieri senatorul PSD, Antonie Iorgovan.
Conflictul dintre Nastase si Iorgovan s-a declansat din cauza initiativei senatorului de a depune un denunt penal impotriva presedintelui Traian Basescu. Antonie Iorgovan s-a aratat nedumerit de reactiile lui Nastase, deoarece decizia declaratiilor si a denuntului penal a fost luata in cadrul discutiilor grupului senatorial PSD, in prezenta lui Ion Iliescu.
Iorgovan l-a criticat pe Adrian Nastase pentru ca si-a ingaduit sa spuna ca participarea sa in viata politica i s-ar datora. De altfel, prima reactie a senatorului Iorgovan cand a aflat de afirmatiile lui Nastase a fost o exclamatie care ar putea fi interpretata drept o injuratura. Senatorul a adaugat ca, in ciuda gestului sau, Nastase nu s-a trezit si nu ia in serios rolul partidului sau de a fi in opozitie si obligatia de a surprinde si de a amenda greselile actualei guvernari.

“Are probleme cu neuronii“

Meciul Nastase-Iorgovan a fost transat ieri prin declaratii facute de ambele parti in presa. In replica la acuzatiile lui Antonie Iorgovan, Adrian Nastase a declarat despre colegul sau de partid ca acesta “are probleme cu neuronii de foarte multa vreme“, adaugand ca “orice proces de restauratie are nevoie de actori“. Nastase a specificat ca nu suporta mitocania si obraznicia unor colegi care nu au inteles nimic din ce s-a intamplat in ultimii ani.
In lupta Nastase-Iorgovan a intervenit si Victor Ponta. Referitor la candidatura lui Antonie Iorgovan, Ponta a precizat ca e bine sa fie cat mai multe nominalizari. “Nu stiu daca Nastase se simte incoltit, eu cred ca trebuie sa participe la competitie, daca vrea o functie de partid, nu sa-i indrume pe altii sa candideze la alte functii. Nu e in regula daca acum incepem sa ne gonim contracandidatii“, a precizat Ponta.
La randul sau, Nicolae Vacaroiu a declarat ca astfel de discutii ar trebui sa aiba loc in interiorul partidului.