Fost ministru de Finante, senatorul liberal Ionut Popescu a declarat ca va propune Executivului reducerea cu 7% a contributiilor platite de angajatori si salariati de la 1 ianuarie 2007. "La un an si jumatate de la introducerea cotei unice, toate cifrele macroeconomice arata ca aceasta a fost decizia corecta pentru economia romaneasca", a declarat acesta. El a subliniat ca veniturile la bugetul de stat "nu numai ca nu au scazut, ci au crescut peste cele mai optimiste prognoze".
"Cresterea economica va fi anul acesta in jurul a 7%. De asemenea, numarul salariatilor a crescut dupa 15 ani de scadere continua. Nu in ultimul rand, investitiile straine au atins noi recorduri, toate acestea pe fondul scaderii inflatiei", a precizat senatorul liberal. Potrivit lui, aceste rezultate spectaculoase ar trebui sa conduca la "inca o decizie curajoasa": reducerea cu sapte procente a contributiilor platite de angajatori si salariati, "astfel incat de la 1 ianuarie 2007 nivelul acestora sa nu depaseasca 40%".
"Guvernul trebuie sa-si asume aceasta decizie, care vine in completarea masurilor luate la inceputul lui 2005 si care ar rotunji reforma fiscala inceputa anul trecut", a afirmat Ionut Popescu. El a mentionat ca la preluarea puterii de catre Alianta D.A., in 2005, contributia platita de angajatori si salariati era de 49,5%. (A.M.)