DeCeNews : Ce spune Ion Tiriac despre Guvernul Ponta

Omul de afaceri Ion Tiriac acorda credit deocamdata guvernului condus de Victor Ponta, sustinut de o larga majoritate in Parlament si care are la dispozitie doi ani "sa faca".
"Eu ii dau credibilitate si lui Victor Ponta, si Guvernului, deocamdata. Au o majoritate care nu a mai fost niciodata in Parlament sau daca a fost nu-mi aduc eu aminte. Pot face orice vor, ca lege (...). Este un om tanar Ponta si daca vrea sa ramana 20 de ani in politica si in pozitiile astea, atunci trebuie sa faca. Si de facut nu poate sa faca decat in urmatorii doi ani. Dupa aia, stiti, ultimii doi ani inainte de alegeri ...", a spus omul de afaceri la Pro TV, scrie Mediafax.
Intrebat ce masuri ar trebui sa ia Guvernului pentru a sprijini cresterea economica, prognozata la 1,6% in acest an, Tiriac a afirmat ca este nevoie atat de facilitati financiare si fiscale, cat si de reducerea birocratiei.
"Eu nu cred ca trebuie sa inventeze nimeni roata. A fost inventata, si mingea de tenis sau de fotbal este tot rotunda", a spus omul de afaceri.
El a mentionat ca nu este un partizan al fondurilor europene, doar temporare, pe care oricum Romania nu a stiut sa le atraga pana in prezent. "Astea vin si vor trece la un moment dat. Eu trebuie sa ma gandesc la tara asta si in momentul cand nu voi mai avea fonduri, pentru ca deja nu stiu sa le atrag", a adaugat Tiriac.
Omul de afaceri a spus ca s-a intalnit cu Victor Ponta inainte de alegeri, intr-un cadru mai larg, alaturi de reprezentanti ai mediului de afaceri din Germania si Austria. Afaceristii straini s-au plans atat de lipsa de forta de munca calificata si disparitia "meseriasilor", cat si de birocratie.