Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru cotidianul.ro, ca sambata, la Congresul PSD, o sa le aduca la cunostinta colegilor de partid hotararea sa de a se retrage.
"Ma ingrijoreaza ca este samanta de subminare a unitatii partidului si de spargeri periculoase", a spus Iliescu, adaugand ca e posibil sa se retraga si de la Congres intrucat nu vrea sa fie "partas".
"Am decis sa ma retrag din orice functie executiva si de partid. La varsta mea de 80 de ani, ma gandesc sa-mi cantaresc mai bine timpul liber in favoarea reflectiei si a scrisului. Daca cineva mai are nevoie de un sfat de la mine, asta e altceva", a spus Ion Iliescu.
Iliescu s-a aratat ingrijorat de turnura pe care urmeaza sa o ia PSD-ul, odata cu modificarile de statut propuse. "Discutiile pe marginea statutului risca sa transforme partidul intr-o grupare de grupuri care se lupta intre ele, iar asta este o samanta de slabire politica si organizatorica a partidului si de spargeri ireparabile. Este periculoasa pentru unitatea partidului. Am exprimat acest lucru foarte explicit, ieri, in cadrul CEx, dar nu prea au fost receptivi membrii CEx la argumentele mele. Asta este un argument in plus care ma determina sa regandesc prezenta mea", a explicat Iliescu, la Antena 3.
"Mi se pare nociva ideea de competitii intre echipe, intre grupuri constituite care inseamna cultivarea fractionismului in partid, structurarea conducerii partidului pe grupuri contrapuse. In loc sa selectam ce-i mai bun pentru functiile de conducere... Luat la gramada, fiecare cu echipa lui, cu grupul lui... Asta ma ingrijoreaza, ca este samanta de subminare a unitatii partidului", a incheiat Iliescu.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astazi,, ca nu este interesat ca functia sa sa fie mentinuta in Statutul partidului. Mai mult, spune Iliescu, functia ar fi fost introdusa, la ultimul congres, "din anumite considerente conjucturale".
De altfel, Ion Iliescu s-a declarat nemultumit de deciziile luate, luni, la CEx, si a afirmat ca sustine ideea conform careia la Congres sa fie ales Consiliul National si presedintele PSD si apoi CN sa aleaga pe domenii de activitate, un numar de vicepresedinti, prim-vicepresedintele care sa fie si presedintele CN si un secretar general.