Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a exprimat joi dezaprobarea, de la tribuna Consiliului National al partidului, fata de asa-zisele sedinte care sunt in afara statutului, cum ar fi cele din restaurante, si a subliniat ca nu ar mai dori finantatori pentru partidul pe care l-a fondat care sa faca parte din sistemul clientelar si care sa le dicteze membrilor de partid.
"Sa terminam cu practica aceasta, pe la restaurante, sa intram intr-un cadru institutional a tuturor structurilor. Astfel de practici innabusesc spiritul de colegialitate, de solidaritate de stanga social-democrata intre militantii care sunt animati de aspiratii comune, nu de aspiratii efemere", a spus Ion Iliescu. Liderul onorific al PSD considera ca problema finantarii unui partid este una delicata. "Desigur, partidul are nevoie de resurse financiare si nu poate sa nu fie interesat sa aiba alaturi oameni cu interese financiare, dar nu pe baza de clientelism si nu acestia sa dicteze politica de cadre din partid", a reliefat Iliescu, care a pledat pentru competenta si calitate.
"Un partid social-democrat nu face politica de dragul politicii. Politica nu este doar un joc de putere - asa cum considera unii - ci un instrument de promovare", a adaugat presedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu a reafirmat necesitatea ca in fruntea PSD sa se afle purtatori credibili de mesaj, dar si in politica de promovare a liderilor si militantilor partidului. Pentru aceasta, considera el, astfel de purtatori de mesaj, dar si cei care sunt in functiile de conducere, trebuie sa aiba credibilitate, o reala ideologie de stanga, capacitate de comunicare si, nu in ultimul rand, charisma, "nu sa faca parte din grupuri de interese".