Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat ca nu mai doreste sa se angajeze in nicio functie executiva in cadrul partidului, subliniind ca va ramane alaturi de colegii de partid in calitate de sfatuitor al acestora.
Ion Iliescu a invocat ca principal argument faptul ca pe 3 martie 2010 va implini 80 de ani. "In primul rand, nu mai am 75 de ani. La 75 de ani, la congresul PSD din 2005, ma angajam atunci pentru doi ani. Acum, nu mai pot face astfel de angajamente. Altminteri, astfel de chestiuni formeaza obiectul unor dezbateri viitoare, inclusiv in Consiliul National si intr-un congres al partidului. Nu ma mai angajez insa in niciun fel de functie executiva, daca au nevoie de sfatul meu, de parerea mea de pe aceasta pozitie da, dar, sa ma angajez acum, la 80 de ani, in astfel de chestiuni, in niciun caz", a spus presedintele de onoare al PSD.
Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla (PSD), a declarat ca presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, ar trebui sa preia functia de conducere (presedinte interimar) pentru o perioada de un an, astfel incat sa asigure intarirea structurilor partidului si castigarea alegerilor locale din 2012. Potrivit lui Grebla, orice alta varianta ar insemna "zbucium in interiorul PSD si continuarea criticilor la adresa liderilor partidului".