Fostul presedintele al Romaniei, Ion Iliescu, spune ca reactia fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov legata de moartea sotilor Ceausescu a fost fireasca. Declaratia lui Iliescu vine dupa ce fostul lider de la Kremlin a afirmat miercuri, in timpul vizitei la Bucuresti, ca sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale", indiferent cat de grea era situatia in Romania.
Ion Iliescu a declarat la Realitatea FM ca l-ar fi lasat in viata pe Nicolae Ceausescu. Insa tocmai fostul dictator a generat o astfel de decizie, atunci cand a comandat deschiderea focului asupra manifestantilor de la Timisoara si Bucuresti.
Fostul presedinte al Romaniei mai spune ca reactia fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov legata de moartea sotilor Ceausescu a fost fireasca. Fostul lider de la Kremlin a afirmat miercuri, in timpul vizitei la Bucuresti, ca sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale", indiferent cat de grea era situatia in Romania.
Referitor la afirmatiile lui Traian Basescu cum ca Ion Iliescu ar fi responsabil pentru victimele Revolutiei din 1989, Ion Iliescu a precizat ca acestea sunt declaratii iresponsabile si, in cazul in care se vor repeta, seful statului va raspunde pentru ele.