Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astazi ca cele doua partide din coalitia de guvernare, PSD si PD-L, trebuie sa gandeasca foarte bine legea educatiei si sa lase acest an scolar sa inceapa cu ceea ce exista in momentul de fata.
"La inceputul acestui an scolar trebuie sa se mearga pe ceea ce exista cu masuri de asigurare a invatamantului in conditii bune, si baza materiala, si corp didactic, si asa mai departe. Intre timp toate aceste pachete de legi sa fie supuse in continuare unei analize foarte bune si gandit cum anume se poate face aplicarea lor si lasat timp pentru asa ceva", a declarat Ion Iliescu
Fostul presedinte s-a aratat indignat de aceasta graba a politicienilor. "Da-o in ma-sa de guvernare, noi nu de guvernare vorbim acum, vorbim de un pachet de legi care inseamna asumarea raspunderii, facuta cu raspundere. Ar fi o alta prostie sa conditionezi soarta unei guvernari de o lege sau de o disputa pe un domeniu", a mai adaugat Iliescu.
Ion Iliescu considera ca presiunile celor de la PD-L sunt inutile si nu ar trebui sa se insite atat de mult doar de dragul de a aparea numele cuiva pe o anumita lege. "Nu inteleg aceasta inistenta a PD-L, probabil ca sunt niste ambitii prostesti sa fie legea cu numele celui care a patronat-o. Asa ceva ne trebuie noua? Aceste lucruri trebuie facute cu seriozitate, cu responsabilitate, sa se pronunte cei care traiesc in miezul problemei", a declarat Iliescu.