Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat, joi seara, la Antena 3, ca "tot comportamentul domnului Basescu este deplorabil pentru un om politic, in conditiile unor confruntari democratice pentru un om de stat si cu atat mai grav pentru un sef de stat".
"Dansul m-a atacat direct si a motivat ca adevaratul adversar as fi eu. Il urmaresc si urmaresc ca orice om politic si ca orice cetatean al acestei tari desfasurarea vietii politice, dar aceasta pretentie ca el se confrunta cu mine, nu cu Geoana, este o obsesie maladiva la domnul Basescu si nu vreau sa ma cobor la nivelul unei asemenea atitudini", a spus liderul social-democrat. In opinia sa, "este degradant" pentru Traian Basescu "tot acest atac" la adresa lui Mircea Geoana, care a intrat in finala si pe care il considera drept "un fel de marioneta si omul care acopera interesele unor moguli, baroni".
"Dansul nu are motive sa aiba complexe din acest punct de vedere, pentru ca se stie foarte bine ca este un fel de sef al unui adevarat clan de ‘regi‘ ai asfaltului, ai bordurilor, ai spatiilor verzi, ai mall-urilor si asa mai departe. Nu cred ca are autoritate morala domnul Basescu. In ceea ce ma priveste, chiar ca nu are autoritate morala sa-mi dea mie lectii de moralitate, de decenta si de legalitate. Nici eu, nici familia mea nu am fost amestecati in niciun fel de afacere. Nu ati auzit nimic despre cineva din familia mea de-a lungul timpului. La domnul Basescu intotdeauna - si el, si fratele, si fiicele si asa mai departe si toti cei care se afla in vecinatatea sa imediata", a aratat presedintele de onoare al PSD.