Ion Iliescu publica pe blog urmatoarea precizare: 'In mod straniu, la loc vizibil si ca STIRE IMPORTANTA a postului Realitatea TV,in aceasta seara, (dar si surse din presa scrisa Ziare.com si Impact News), anunta ca PSD ar intentiona sa-i retraga sprijinul lui Mircea Geoana si sa-i ofere postul de Presedinte al Senatului UDMR-ului.
ESTE O MINCIUNA SI O PROVOCARE !
Nici vorba de o asemenea discutie in conducerea PSD ! Dealtfel presedintele Ponta se afla la o reuniune politica in China.
Dealtfel, "bomba fost dezamorsata" si de declaratia Presedintelui Uniunii Democrate Maghiare din Romania, ministrul Culturii Hunor Kelemen, care infirma informatiile aparute miercuri in mass-media, potrivit carora ar fi existat negocieri cu Uniunea Social Liberala pentru iesirea UDMR din Coalitia de guvernamant.
"Nu exista nicio negociere (cu Uniunea Social Liberala pe tema iesirii din Coalitia de guvernamant - n.r.), nicio discutie si nici nu este adevarat zvonul ce a aparut in aceasta dupa-amiaza. Deci, nicio discutie formala sau oficiala si nicio oferta nu exista si noi suntem in Coalitie. Cand stam in Coalitie si pana cand noi nu luam o alta hotarare, nici nu putem purta discutii. Nu este obiceiul nostru de a purta discutii de acest gen", a declarat miercuri seara, presedintele UDMR.
Hunor Kelemen a subliniat ca nu se pune problema ca UDMR sa discute sau sa negocieze cu USL, cat timp se afla in Coalitia de guvernamant.'