Fostul sef al statului Ion Iliescu a catalogat drept o imixtiune inadmisibila in justitie asa-zisa mediere a presedintelui Traian Basescu intre revolutionari si responsabilii din justitie, precizand ca acesta s-a pus intr-o postura "degradanta" vorbind cu "impostorul" Teodor Maries.
• "Maniera in care s-a prezentat Traian Basescu este inadmisibila pentru raporturile presedintelui cu institutia procuraturii si cu justitia romana. Nu asa, nu asta este tonul, nu asta este maniera in care seful statului trebuie sa se raporteze la institutiile justitiei romane. Este o imixtiune inadmisibila", a spus Iliescu.
• "Am fost neplacut surprins ca domnul Basescu discuta despre Revolutie si revolutionari cu niste impostori. Pentru ca acest individ, Maries, un tip scandalagiu, permanent iese si vorbeste in numele revolutionarilor cand nimeni dintre revolutionarii autentici nu-i acorda acest drept. El nu are calitate de revolutionar, nu are certificat de revolutionar, e un impostor. Am vorbit cu cei de la Asociatia 21 - a fost creata de cei care s-au aflat in noaptea de 21 decembrie la Intercontinental, la Baricada - el nu a fost acolo. El era portar la o echipa de fotbal din Caransebes, nu stiu cand a aparut in Bucuresti. El cu impertinenta vorbeste in numele revolutionarilor", a sustinut fostul presedinte.
El a mai spus ca este "degradant pentru seful statului" sa discute cu Maries, dar si ca "se exercita presiuni asupra procurorului sef al statului, folosindu-se de asemenea indivizi care nu au autoritatea morala sa vorbeasca in numele Revolutiei".