Ion Iliescu, omul care a marcat istoria Romaniei in ultimii 20 de ani, care a condus tara in trei mandate de presedinte, a fost in centrul deciziilor politice si continua sa aiba un cuvant greu in politica romaneasca.
La petrecere a participat si presedintele PSD, Victor Ponta.
Ion Iliescu si-a sarbatorit in avans ziua de nastere. Poimaine se va afla la Paris pentru a participa la o dezbatere pe tema celor 20 de ani de democratie pe care i-a trait Romania.
La sediul PSD din Strada Atena a ajuns si Victor Ponta, presedintele PSD. Acesta i-a oferit lui Iliescu o carte despre istoria Partidului Socialist Spaniol, pe care spune ca a citit-o inainte sa decida sa candideze la sefia partidului.
"Cand eram mai tanar aveam o singura speranta: sa ating anul 2000. Iata ca am depasit sperantele, am ajuns la 2010. Acum las vremea sa curga cum trebuie. Sper sa-mi pastrez macar prospetimea mentala", a spus Ion Iliescu.
Presedintele de onoare al partidului a facut si o serie de marturisiri personale, printre care aceea ca, pentru a se mentine in forma, foloseste zilnic o banda de alergat, "intre un sfert si jumatate de ora, depinde de dispozitie".