Presedintele Ion Iliescu le-a vorbit ieri elevilor de la Colegiul de Informatica "Tudor Vianu" despre cresterea economica din ultimii cinci ani si strategia de dezvoltare durabila.
Potrivit programului vizitei, pus la dispozitie de conducerea colegiului, seful statului ar fi trebuit sa participe, printre altele, la festivitatea de premiere a olimpicilor internationali, actiune care insa nu a mai avut loc. Iliescu a vizitat insa liceul si a asistat la discursurile unor sponsori ai centrului de performanta.
Iliescu le-a vorbit apoi celor catorva zeci de elevi, scosi de la cursuri si adunati in holul scolii, despre istoria informaticii si a tehnologiei. El le-a explicat care sunt bazele cresterii economice din ultimii cinci ani si i-a informat despre premisele strategiei de dezvoltare durabila "Romania 2025".
Presedintele Ion Iliescu a vizitat, tot ieri, Palatul Brancovenesc din comuna damboviteana Potlogi, in curtea caruia s-au adunat aproape toti locuitorii. Iliescu le-a spus localnicilor ca ii indeamna pe romani ca la alegeri sa ii incurajeze pe cei care au vocatia constructiei, care au raspunderea si capacitatea necesare, care au dovedit profesionalism si competenta pentru ca tara sa prospere. Ion Iliescu si-a continuat discursul spunand ca se pregateste sa-si ia ramas bun de la cei carel-au sprijinit. "Imi inchei mandatul de presedinte dupa o perioada indelungata in care impreuna am cladit ca sa ridicam tara", a afirmat presedintele Iliescu. El a precizat ca el nu face decat sa-i incurajeze pe alegatori "sa gandeasca cu raspundere cui ii incredinteaza conducerea tarii in continuare".