DeCeNews: Iliescu, despre regionalizare: Intoarcere la raioane

"Inca nu stiu cum se va concretiza aceasta regionalizare. Este un fel de aliniere la o practica general europeana cu regiunile. E o chestiune care inca necesita asezare, studiu pentru a vedea care este formula cea mai potrivita, dar, independent de configuratia regiunilor, judetele raman cu functiile lor in cadrul regiunilor si in functionarea generala", a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Ion Iliescu.
"Aveam regiuni, raioane, localitati. Intre centru si localitati erau doua trepte intermediare regiunea si raionul, iar cand s-a creat judetul, s-a vrut sa se elimine doua trepte si sa apara una singura intermediara, judetul. Ei, acum se vine cu aceasta regionalizare, ne intoarcem la o experienta trecuta, numai ca atunci raioanele erau mai mici fata de judet", a completat Ion Iliescu, potrivit Agerpres.

El considera ca adaptarea la aceasta treapta intermediara suplimentara, regiunea, va mai dura un timp, dar este convins ca se va gasi, pana la urma, formula potrivita, iar judetele vor ramane o treapta esentiala pentru ca este vorba de o experienta acumulata.