Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, a donat recent mai multe obiecte frumoase, primite de la presedinti de stat, dar si de la alte personalitati din diverse domenii, Muzeului Senatului. Astfel, toti romanii vor putea in curand sa se bucure de aceste obiecte atunci cand viziteaza muzeul.
Printre obiectele donate de Ion Iliescu se numara: o spada oferita lui Ion Iliescu cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta a Univrezal - Beograd, Iugoslavia, un artizanat de abanos de la Dr. Gh. Dragos, o pictura de la Alexandra Nechita, la varsta de 12 ani, o cheie de la Mustafa Sarigul din 5 XII 2003, aquila din cristal de la George W. Bush, cu ocazia vizitei in Romania - 23 XI 2002, un obiect de la presedintele Israelului, M. Keret - 5 IX 1991, cheile a sapte orase de la Los Angeles la Budapesta, un glob de la Ierusalim inmanat de seful statului Israel, un vas de nisip din desertul Sahara oferit de algerieni, un tablou de la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare din Mexic - 2002.
Ion Iliescu a mai donat Muzeului Senatului si legitimatiile sale de senator cu semnatura lui Petre Roman si cea a lui Nicolae Vacaroiu, precum si editiile Princeps ale cartilor Revolutia Romana si Romania si lumea secolele XX - XXI, cu traduceri in franceza si germana, si Dupa 20 de ani, precum si fotografii semnificative din 1989 - 2002.
In curand, obiectele donate de Ion Iliescu vor fi puse la dispozitia Muzeului Senatului.