Actorul Ion Dichiseanu si luptatorul Catalin Zmarandescu vor candida in Capitala din partea PNG-CD, alaturi de liderul partidului, George Becali, in timp ce fostul fotbalist Helmuth Duckadam va candida in judetul Arad.
Consiliul National al Partidului Noua Generatie - Crestin si Democrat a validat, luni, candidaturile pentru alegerile parlamentare care vor avea loc in luna noiembrie.
Printre candidatii din Capitala ai formatiunii se regasesc liderul partidului, George Becali, actorul Ion Dichiseanu, viceprimarul general al Capitalei, Robert Ionescu si luptatorul Catalin Zmarandescu. Un alt candidat PNG-CD este Helmuth Duckadam, care va candida in judetul Arad.
Consiliul PNG-CD a aprobat si programul de guvernare, intitulat "ABC - Adevar, Bunastare, Credinta", ce contine un decalog cu cele 10 prioritati ale PNG-CD. La capitolul Reforma constitutionala se specifica dorinta liderilor acestei formatiuni politice pentru Parlament unicameral si pentru Republica prezindentiala. "Va fi greu, dar sa stiti ca partidul nostru va fi mai puternic cand va intra in Parlament si va participa la guvernarea Romaniei. Fara noi, guvernarea nu se va putea face, avand in vedere procentele partidelor la aceasta ora. Va rog, haideti sa dam ultima batalie si sa demonstram ca putem sa fim acolo. Sondajele de opinie ne dau cu aproximativ 7%. Eu vreau ca toti cei care sunteti aici sa dati ultima batalie pentru a obtine minimum 10%. Sa stiti ca se poate!", le-a spus George Becali membrilor Consiliului National al PNG-CD, reuniti la Bucuresti.
Becali a tinut sa mai precizeze ca a fost sceptic cu privire la sansele partidului cand a fost adoptat sistemul de vot uninominal, dar ca, in prezent este increzator, pentru ca are candidati valorosi.
El a aratat ca din viitorul Parlament vor face parte cinci formatiuni, respectiv PSD, PNL, PDL, UDMR si PNGCD, "pentru ca alte partide nu mai au forta sa reuseasca".