Blogul lui Constantin Gheorghe: Dati-l afara din partid pe Rus!
Cred ca trecem mult prea repede peste semnificatia interceptarii convorbirilor dintre Rus si Dobre. Nu ma refer la faptul ca avem in fata un alt abuz al Parchetului, ci la faptul ca Ioan Rus stia ca este ascultat, drept pentru care a jucat pentru Traian Basescu. Si pentru asta trebuie sa plateasca. PSD are obligatia sa-l excluda din randurile sale.
Nu poti afirma senin ca guvernul din care faci parte este un "grup infractional organizat." Raspunderea este colectiva in cadrul guvernului. Putea sa refuze actualizarea listelor in chiar momentul declansarii operatiei. Dar nu, el a demisionat ca urmare a santajului lui Basescu, santaj recunoscut senin de cel din urma.
Grupul de la Cluj a jucat permanent pe mana PDL si a lui Traian Basescu. Nu ma intereseaza motivele. Dar Rus stia din start despre intentia USL de a scapa de Traian Basescu. Putea sa refuze oferta de a fi ministru de interne. El nu, a venit si a ocupat postul, dovedind loialitate fata de Basescu. Foarte bine! Dar nu mai are ce cauta in partid!
Ponta l-a numit ministru cu un scop: acela de a semnala lui Basescu faptul ca, intre niste limite, se poate coabita. Basescu l-a folosit pe Rus impotriva sa, vezi fraza cu "grupul infractional organizat". Sa-i mai iei apararea, in aceste conditii, mi se pare un gest sinucigas. Ponta il face. Nu stiu ce sa mai cred!
Nici PNL nu are motive sa-l apere pe Dobre. Dobre n-a jucat fair fata de partid, daca e sa fim sinceri. Si el juca teatru la telefon.
Dar stiti ce se mai vede din stenogramele astea? Mentalitatea demnitarului si a functionarului roman, care, atunci cand primeste o sarcina, primul lucru la care se gandeste este cum sa motiveze ca nu si-o va indeplini!