Un investitor italian a dorit sa-si deschida o afacere in perimetrul fostei exploatari miniere de la Dalja, dar consilierii locali au refuzat sa ii vanda terenul de sub cladirea pe care o detine si unde intentioneaza sa-si desfasoare activitatea de productie. Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, a spus ca decizia finala va fi luata in sedinta din aceasta luna.
Acesta a mentionat ca este important ca acea zona sa atraga investitii straine si ca investitia italianului ar trebui continuata si ar putea atrage si altele noi.
"Acel loc a fost special creat si amenajat pentru a veni investitorii. Terenul de la mina Dalja a fost ecologizat si acum asteptam investitii. Acest italian si-a exprimat dorinta de a face productie acolo si nu putem sa refuzam aceasta oferta", a declarat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Omul de afaceri italian vrea sa deschida la Petrosani, pe locul fostei mine Dalja, o fabrica de materiale de constructii, iar intr-o prima faza sa angajeze si 60 de someri. Pentru demararea investitiei, consilierii i-au aprobat cumpararea unui fost atelier ce a apartinut minei Dalja, insa in momentul in care omul de afaceri a solicitat sa-i fie vandut si terenul pe care este amplasata constructia, in suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, a fost refuzat categoric.
Dupa ce s-au finalizat lucrarile de inchidere si ecologizare a perimetrului fostei exploatari miniere Dalja, peste 12 hectare de teren au fost puse la dispozitia investitorilor de catre autoritatile locale.
Lucrarile de inchidere si ecologizare a EM Dalja au costat statul roman aproape sapte milioane de lei, din care peste un milion de lei a fost necesar numai pentru lucrarile de inchidere a galeriilor subterane.