Mai sunt putine zile de campanie inainte de referendumul din data de 19 mai, iar Partidul National Liberal a avut deja intalniri cu proprii membri pentru a le trasa "linia directoare". PNL a avut grija sa-si transmita mesajul si catre electorat: "Se face campanie in contact direct cu cetateanul", a precizat secretarul general al PNL Constanta, Victor Manea. Liberalul s-a aratat convis de faptul ca cetatenii Romaniei sunt constienti de ceea ce se petrece si ca vor merge sambata la vot pentru demisia presedintelui.
Reporter: Care este, mai exact, mesajul pe care PNL sau dumneavoastra, ca si membru al PNL il transmiteti electoratului?
Victor Manea: PNL este de acord cu demiterea lui Basescu, si nu spun domnul Basescu pentru ca daca era domn nu eram de acord cu demiterea lui. La ora actuala, nu este nici o diferenta intre Adrian Nastase de acum doi ani si Basescu de acum, in sensul ca exista aceeasi obsesie pentru putere si control absolut al institutiilor statului in favoarea intereselor proprii si nu ale Romaniei. Traian Basescu nu face altceva decat sa creeze un scandal politic continuu, care dauneaza dezvoltarii Romaniei. Oligarhia care gravita in jurul lui Nastase s-a mutat in jurul lui Basescu si continua sa-si faca interesele ascunse de scandalul pe care il produce in continuare Basescu.
Rep.: Domnule Manea, dar punctul de vedere al PNL referitor la suspendarea lui Traian Basescu corespunde cu cel al PSD, fapt care alimenteaza discutiile cum ca PSD si PNL s-ar fi inteles sa colaboreze. Cum comentati aceasta perceptie, atat de invocata de catre PD?
V.M.: Punctul de vedere al PNL coincide nu doar cu al PSD, ci si cu al PC, al UDMR si al celorlate minoritati din Parlamentul Romaniei care au votat suspendarea lui Traian Basescu. Asadar, doar punctul de vedere al lui Basescu este singular, sprijinit doar de al Partidului Democrat, al carui membru este, incalcand astfel Constitutia Romaniei. Alaturi de PD mai este si un alt partid, dar creat tot de Basescu. Este vorba despre Stolojan, cel cu care Basescu s-a inteles sa desfiinteze PNL-ul. In concluzie, noi nu avem intelegeri cu nimeni asa cum sugereaza PD, in schimb Traian Basescu s-a izolat pe scena politica si vrea sa desfiinteze pluripartidismul, adica esenta democratiei. Traian Basescu vrea sa controleze Guvernul, pretul curentului electric, asfaltarile din Romania, sa ne asculte telefoanele. Numai anul trecut au fost date 8.000 de avize legale pentru ascultarea telefoanelor si, in aceste conditii, nu stim cate au fost interceptarile ilegale, dar credem ca o cifra mult mai mare. Inca o data, subliniez: PNL nu are nici o intelegere cu PSD, dar intreaga clasa politica, in afara de PD si Stolojan, este revoltata de atitudinea presedintelui "cinci minute".
Rep.: In plan local insa, anuntul facut de noul director al Administratiei Portuare de trecere a Portulului vechi in subordinea Primariei municipiului Constanta a fost tradus prin aceea ca se respecta o anumita intelegere PNL-PSD. Cum comentati acest lucru?
V.M.: Este gresita interpretarea. Atat eu, cat si ceilalti colegi ai mei vom fi alaturi de orice proiect, indiferent din partea cui vine, daca acel proiect este spre binele cetatenilor. Voi fi alaturi de orice proiect care va aduce investitii in judetul Constanta, pentru ca ma preocupa mai mult soarta cetatenilor si cred ca vom trai mult mai bine daca vom fi mai atenti si vom face fapte, nu vorbe. Pe de alta parte, am vazut ca si deputatul PD Laurentiu Mironescu a sustinut de multe ori proiecte ale Primariei Constanta - cum ar fi podul IPMC, soseaua de coasta - si sunt bucuros ca el, in calitate de parlamentar, se gandeste la binele Constantei. Si nu cred ca, avand o astfel de atitudine, Mironescu are vreo intelegre cu PSD.
Rep.: Cum aveti de gand sa abordati campania electorala, in cazul in care veti fi candidatul PNL pentru Primaria Constanta?
V.M.: Eu sunt convins ca cetatenii vor alege persoana pe care o considera aproape. Toate proiectele de acum ale Primariei Constanta sunt proiecte de imagine, dar consider ca sunt alte proiecte care ne sunt utile, apropiate de nevoile oamenilor. Eu voi face o campanie eleganta, pe proiecte, dar nu voi sta cu mainile in san daca adversarii politici vor incerca in vreun fel sa ma denigreze mintind. Voi riposta cel putin la fel de dur.