Coalitia pe care PNL si UDMR au anuntat-o la nivelul judetului Bihor si al municipiului Oradea nu i-a cazut prea bine liderului PSD Mihai Bar. El considera ca formatiunea pe care o reprezinta a fost exclusa de la "guvernarea locala" de catre liberali, in conditiile in care in iarna au mers impreuna in sprijinirea reprezentantei UDMR la postul de primar al municipiului de pe Crisul Repede.
"Tragem negativ ponoasele acelei incercari. In aceste conditii, in care nu voi fi vicepresedinte al Consiliului Judetean, ma voi retrage din consiliu, pentru ca in toamna sa candidez pentru un mandat de senator", a declarat liderul PSD Bihor, care insa a lasat sa se inteleaga ca si-ar dori macar postul de viceprimar pentru Claudiu Pop. Lasat pe dinafara de catre liberali atat la municipiu, cat si la judet, Bar anunta ca va intra in opozitie. Ba, mai mult, el a sustinut ca pentru turul al II-lea nu le va mai cere colegilor sai de partid sa sprijine candidatii liberali acolo unde acestia sunt in lupta cu alte formatiuni politice, alta decat PSD, ci ii lasa sa decida pe cine sa sprijine.
PDL nu-l va sustine pe Odobasian, desi Bar declarase acest lucru
Liderul PSD Bihor a mai sustinut ca a PDL va sprijini la Beius candidatul social-democrat Silviu Odobasian, in lupta cu liberalul Adrian Domocos, fapt insa infirmat de secretarul general al PDL, Mircea Matei. Acesta din urma sustine ca nu a avut nicio convorbire cu Bar, si nici nu se pune problema in acest fel. "Noi am decis sa nu ne amestecam in turul doi. Nu vom sustine pe nimeni. Cei care sunt in campanie sa-si faca in continuare campanie", a tinut sa precizeze Matei, care a mentionat ca spera ca PD-L sa mai obtina cel putin 16 primarii in turul II, printre care Marghita si Stei.
Daca Mihai Bar inca mai spera la un mandat de viceprimar sau de vicepresedinte pentru partidul sau, Matei a declarat ferm ca partidul din care face parte a intrat in opozitie. "Este evident ca pentru orice putere exista o perioada de gratie, dar pentru noi nu exista, deoarece in campanie au declarat ca dupa doua zile se vor apuca de facut treaba si curatenie. Din 19 iunie vom fi cu ochii pe ei", a precizat secretarul general al PDL Bihor, care a spus ca asteapta din partea noii aliante un proiect de guvernare concret.