Adevarul publica un interviu cu Radu Mazare intitulat "Nu s-a trezit vana in romani, in ’89!", din care puteti citi in continuare a doua parte.
"Adevarul": A fost un lucru bun pentru dumneavoastra revolutia asta sau ce a fost ea?
Radu Mazare : Normal. A fost bun, dar a fost si dificil. Ce am trait eu in astia 21 de ani se intampla o data la 1.000 de ani. S-a facut dezetatizare. Voi, care aveti acum pana in 30 de ani, incepeti ca orice strain in Occident. Lucrurile sunt aproape asezate. Normal ca a fost bine pentru mine. Pai, voi puteti sa scoateti un ziar acum?
A.: Multi romani spun ca anii de dupa Revolutie au fost groaznici. Si pentru o minoritate, iata, a fost foarte bine.
R.M.: Nu stiu. Ce, a fost chiar asa de groaznic?
A.: Daca iesim pe strada si intrebam la intamplare, o sa vedeti.
R.M.: Depinde cu ce compari. Oamenii isi doresc si apreciaza ceea ce nu au. Comunistii au facut si lucruri bune. Au facut case, iti dadeau serviciu. Dar te puneau la munca, iti era frig in casa, invatai la lumanare. Acum le place ca au internet si supermarketuri. Ba, inainte de comunisti cum a fost, ma?! Ca zice lumea ca in interbelic era bine. Da? De aia au castigat legionarii? Legionarii au castigat ca era exact asa, ca acum. Coruptie, se certau intre ei, nu erau in stare sa faca nimic. Cand o sa apara articolul, vor comenta oamenii pe site: "Uite cine vorbeste despre tranzitie - Mazare, care a furat tara, el cu PSD-ul lui cu tot...".Eh, ai vazut? D-aia merge tara cum merge. Ca stam sa ne uitam la capra vecinului. Prefera sa-l injure pe ala ca are mai mult decat sa se lupte sa faca si el ceva.
A.: Sunteti parte a unui partid care a condus Romania o buna perioada, sunteti, vreti nu vreti, inclus in clubul oamenilor care au avut puterea.
R.M.: Eu la Constanta vorbesc. Eu am de zece ani primaria si la ultimele alegeri m-au votat cu 70% a treia oara. Si, daca faci sondaj, am 60%. Inseamna ca am facut ceva si oamenii apreciaza. Sunt multumit.
A.: De ce n-ati plecat din tara?
R.M.: Pentru ca am crezut ca se poate face ceva in tara. Dar voi de ce nu plecati?Pai, chiar: sa mai stam sau sa nu mai stam?.... (n.r. - mediteaza indelung)
A.: Daca ati avea 22 de ani acum, ce ati face?
R.M.: : Cred ca as pleca. Dar nu in Europa. In America de Sud, Africa, Asia.
A.: Sunteti eurosceptic? Nu credeti in Uniunea Europeana?
R.M.: Sunt un baiat destept si inteleg si eu ce se intampla in lume.