In plin scandal legat de telefonul dat de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu procurorului general Ilie Botos si de inregistrarea in privinta acestei convorbiri, senatorii din Comisia de aparare au luat ieri in dezbatere propunerea legislativa a patru parlamentari PSD privind autorizarea interceptarii comunicatiilor in activitatile de realizare a securitatii nationale.
Principala prevedere se refera la constituirea unui Centru Tehnic pentru Securitate Nationala (CTSN), sarcina explicita de a preveni si descoperi interceptarile ilegale si de a pune in aplicare actele de autorizare in cazul interceptarilor. In acelasi timp, Partidul Conservator a demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind problema ascultarii convorbirilor telefonice in Romania.
Si deputatul PSD Ion Stan - secretar al Comisiei pentru controlul SRI si unul dintre initiatorii proiectului privind autorizarea interceptarii comunicatiilor - a cerut efectuarea unei anchete parlamentare in cazul telefonului pe care premierul Calin Popescu Tariceanu l-a dat procurorului general, Ilie Botos, in cazul Patriciu. (N.P.)