Ultima intalnire dintre reprezentantii Sanitas si cei ai Ministerului Sanatatii nu s-a finalizat cu incheierea negocierilor deoarece tratativele desfasurate pentru cresterea valorii salariului minim influenteaza si solicitarile celor din Sanatate. S-a incheiat in schimb contractul colectiv de munca pe subramura pentru angajatii din sistemul de asistenta sociala.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, i-a invitat la negocieri, la 26 noiembrie, pe reprezentantii Sanitas care ii solicitasera sa fie de acord cu acordarea unor drepturi cadrelor medicale care isi desfasoara activitatea in sistemul de asistenta sociala cum ar fi caminele de batrani, centrele de plasament si unitatile medico-sociale.

"Aceasta intalnire a fost, spunem noi, un succes deoarece s-a finalizat cu incheierea unui contract colectiv de munca pe subramura cu Ministerul Muncii pentru cadrele care sunt angajate in unitatile de asistenta sociala. Odata cu incheierea acestui contract, cadrelor angajate in astfel de unitati li se va da o seama de bonusuri la care inainte nu aveau dreptul", a declarat presedintele Consiliului Judetean al Sindicatului Sanitas, Paraschiv Salavastru.

In schimb, nu la fel au stat lucrurile si in ceea ce priveste negocierea dintre Sanitas si Ministerul Sanatatii. "Nu am putut finaliza aceste tratative, chiar daca ministerul de resort este de acord sa ne satisfaca cererile, deoarece trebuie sa asteptam terminarea tratativelor asupra cresterii valorii salariului minim pe economie. In functie de valoarea la care va fi stabilit acesta, noi vom recalcula grilele de salarizare ale personalului nostru. Speram totusi ca pana la data de 4 decembrie, cand va avea loc Consiliul National Sanitas, consiliu la care va participa si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa se poata incheia toate aceste negoicieri si sa putem pune pe hartie si semna tot ce deja s-a convenit pana acum cu ministerul Sanatatii", a mai precizat Paraschiv Salavastru.

Daca totusi nici pana la 4 decembrie nu se va putea semna un protocol intre Sanitas si Ministerul Sanatatii, sindicalistii au avansat data de 10 decembrie ca termen-limita de finalizare si parafare a intelegerii lor cu Ministerul Sanatatii.