Procurorii Parchetului instantei supreme i-a gasit nevinovati pe presedintele Biroului Electoral Central si pe ceilalti membri ai fostului BEC, in dosarul deschis ca urmare a plangerii Aliantei PD-PNL, astfel ca au decis neinceperea urmaririi penale in acest caz.
„La data de 30 noiembrie 2004, Alianta D.A., prin avocatul Aurelian Pavelescu, a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, formulata impotriva judecatorului Ghergut Emil (foto) - presedinte al Biroului Electoral Central - si a celorlalti membri ai BEC, pentru cercetarea acestora sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute de articolul 108 din Legea nr. 373/2004, ca si a celor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, fals intelectual, actiuni impotriva ordinii constitutionale, comunicare de informatii false si asociere pentru savarsirea de infractiuni“, informa Biroul de presa al Ministerului Public.
Ieri, Biroul de presa al Parchetului instantei supreme a comunicat ca solutia data in acest dosar este de neincepere a urmaririi penale.