Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca cei doi parlamentari - unul de la PNL si celalalt de la PDL - sunt incompatibili cu demnitatile detinute, pentru ca au avut si alte functii in paralel.
Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu este in stare de incompatibilitate, sustine Agentia Nationala de Integritate. Inspectorii ANI sustin ca Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara" (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).
Diaconu a fost instiintat postal de acest fapt si poate contesta raportul ANI in termen de 15 zile.
Senatorul PDL Mircea Cinteza ar fi si el incompatibil. Lui Cinteza i se reproseaza faptul ca a fost ministru al Sanatatii si a de tinut in acelasi timp functii de conducere in Spitalul Universitar Bucuresti.
"In perioada 01.04.2005 - 01.09.2005, domnul Cinteza Mircea a exercitat functia de Ministru al Sanatatii. Incepand cu data de 01.11.1997, domnul CINTEZA Mircea a detinut functii de conducere in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa cum urmeaza: - in perioada 01.11.1997 - 01.04.2005, functia de Sef al Sectiei Clinice Medicina Interna III (transformata, ulterior, in Sectia Clinica Medicina Interna V); - in perioada 01.09.2005 - 01.06.2007, functia de Sef al Sectiei Clinice Medicina Interna V; - incepand cu data de 01.06.2007 si pana in prezent, functia de Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I.
Potrivit ANI, "incepand cu data de 01.09.2005 si pana in prezent, domnul CINTEZA Mircea s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functiile de conducere de Sef al Sectiei Clinice Medicina Interna III, Sef al Sectiei Clinice Medicina Interna V, respectiv, Sef al Sectiei Clinice de Cardiologie I in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti".