Cotidianul informeaza: Adrian Nastase: Prin maniera oscilanta, subiectiva in care a actionat, conducerea INS se descalifica

Prin maniera oscilanta, subiectiva si sovaitoare in care a actionat in cazul declararii CNP-ului pentru recensamant, Institutul National de Statistica sau mai bine spus conducerea Institutului se descalifica fara drept de apel, considera presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.
Liderul CN al PSD a amintit de faptul ca dupa ce, initial, declararea CNP-ului a fost obligatorie, la presiunea PSD, a devenit facultativa, iar acum a devenit din nou obligatorie.
"Nici nu stiu care abuz e mai mare, acela de a solicita in mod excesiv si nenecesar pentru demersul statistic date cu caracter personal sau acela de a schimba legea de pe o zi pe alta? Cred ca nici nu are importanta. Prin maniera oscilanta, subiectiva si sovaitoare in care a actionat, INS sau mai bine spus conducerea Institutului se descalifica fara drept de apel", a afirmat miercuri, intr-o postare pe blogul personal, Adrian Nastase.
Presedintele CN al PSD sustine ca intrebarea in acest moment este cine va raspunde pentru aceasta situatie, in conditiile in care o parte a populatiei a comunicat recenzorului CNP-ul, iar o parte nu a facut acest lucru si ce relevanta mai are acest item.
"Cand astazi legea se aplica, iar maine nu se mai aplica, la ce ne mai trebuie lege? Cand facem o baza nationala cu CNP-uri la mai putin de un an pana la alegeri, de ce mai facem alegeri, ca sa simulam competitia, ca sa-i legitimam pe cei care fraudeaza votul? Iata unde poate duce aceasta alba-neagra cu legea, cu statul de drept si cu democratia! In tot acest haos ce aduce, cu sine tot mai mult o stare anomica, atat la INS, cat si la Guvern este liniste. Nimeni nu isi da demisia, nimeni nu ofera nicio explicatie. Democratia arata bine in vitrina!", a mai spus Adrian Nastase