Filiala PNL Sector 4 a declansat ieri procedura de excludere din partid a primarului Adrian Inimaroiu (foto). "Prestatia dumnealui ca primar al Partidului National Liberal a lasat de dorit. Au mai fost si alte lucruri de detaliu care au stat la baza deciziei. Insa prestatia lui ca primar este, in esenta, motivul care a stat la baza acestei propuneri.
Urmeaza un plan de investitii la nivelul sectorului 4 si avem dubii serioase privind capacitatea dumnealui de a-l pune in aplicare", a declarat Leopold Lupusanski, presedintele Organizatiei PNL Sector 4.
Potrivit lui Lupusanski, propunerea privind excluderea lui Adrian Inimaroiu din PNL este "o decizie grea, indelung analizata".
"S-a discutat cu el, i-am explicat care este situatia, fara rezultate insa. Motiv pentru care Biroul local a propus excluderea lui din partid. In statut sunt formulate foarte clar procedurile. Dat fiind faptul ca el este primar ales, exista o procedura statuata precis in care competenta finala este a delegatiei permanente la nivel national. Deci, decizia finala nu ne apartine. Noi doar propunem", a mai spus Lupusanski.
Ieri, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a avut o intrevedere cu liderii filialei PNL a sectorului 4 pentru a analiza decizia filialei.
"Sunt la curent cu propunerea, care mi se pare fireasca, tinand cont de prestatia lui ca primar. Adrian Inimaroiu a pierdut alegerile in cadrul filialei. De atunci, situatia s-a agravat la nivelul sectorului. A avut o activitate execrabila ca primar. Nu poti sa asfaltezi sase strazi si sa pui un kilometru de canalizare si sa te speli pe maini. I s-a pus in vedere sa se ocupe de primarie, i s-a dat un termen de gratie pe care, constat, nu l-a respectat", a afirmat Orban.
Orban este insa de parere ca excluderea din partid este "o chestiune de durata, care trebuie atent discutata".

Judecat pentru activitatea de consilier

Adrian Inimaroiu a fost trimis in judecata anul trecut, fiind acuzat ca, in fosta sa calitate de consilier al Consiliului Local al Sectorului 4, a facut parte, in mandatul precedent, din Comisia de vanzare a spatiilor comerciale. In aceste conditii, alaturi de alti patru membri ai comisiei, el ar fi prejudiciat bugetul local cu aproximativ 400.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, toti cei cinci ar fi vandut abuziv, la un pret subevaluat, doua centre comerciale de pe raza sectorului 4, respectiv in Aleea Castanilor si in Piata Straduintei.
Legat de faptul ca Inimaroiu are probleme cu Justitia, Lupusanski considera ca "fiecare trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie".
"Toata lumea se bucura de prezumtia de nevinovatie. Dar, conform statutului, putea sa adopte un gest elementar, personal, de autosuspendare. Nu a facut-o, dar nu asta este motivul propunerii de excludere", a mai spus Lupusanski.