Daniela Artimof, purtatorul de cuvant al Organizatiei Municipale PSD, a indicat cotele ingrijoratoare la care a ajuns la ora actuala natalitatea, care scade pe zi ce trece, iar, spre deosebire de alti ani, cand in mediul rural se inregistra o rata a natalitatii mai mare decat in mediul urban, in zilele noastre rolurile par a se fi schimbat.

"Romania a pierdut, conform statisticilor, 1,4 milioane de locuitori in ultimii 17 ani de tranzitie spre democratie. Este un lucru foarte grav si foarte putin amintit in discursurile politice ale guvernantilor. Aceasta pierdere se explica atat prin migratia romanilor catre tari mai civilizate care sa le asigure un nivel de trai decent, dar si prin scaderea natalitatii. Este un lucru dramatic faptul ca inregistram un spor natural negativ, adica anual 250 de mii de decese si, in acelasi timp, doar 200 de mii de nasteri. Este o problema grava pentru ca, deja, la ora actuala, in Romania media de varsta atinge 40 de ani, estimarile aratand ca in jurul anului 2050 media de varsta a populatiei din Romania va atinge 45 de ani. Este sigur o rata de imbatranire a populatiei si, mergand pe aceleasi cote negative, pe aceiasi indici de natalitate si mortalitate, se estimeaza ca in 2050 populatia Romaniei va ajunge la 14 milioane de locuitori", a declarat Artimof.

Aceasta a mai adaugat ca toate datele statistice prezentate reprezinta consecinta nivelului de trai, a nivelului sistemului de sanatate si a nivelului deficitar, precum si a carentelor din sistemul de educatie.