Acuzatiile reciproce despre "valize cu bani", rezolutii, interventii si minciuni pe care presedintele Basescu si premierul Tariceanu si le-au facut public au ajuns pe masa procurorilor prin intermediul Opozitiei. Pentru ca DNA nu s-a autosesizat pe baza unor formulari considerate "extrem de vagi", PSD, PRM si PIN uzeaza de procedura legala a sesizarii.
TSD, PRM si PIN au venit vineri la sediul DNA cu sesizari pentru a forta mana procurorilor institutiei sa se ocupe de plimbarea "valizelor cu bani". Partidele din Opozitie reactioneaza astfel la anuntul facut de DNA, potrivit caruia agenda de lucru a procurorilor nu se stabileste in functie de declaratiile politicienilor, iar anchetatorii nu sunt obligati de a da imediat curs unor astfel de situatii.

PSD merge pe mana tinerilor

Liderul tinerilor social-democrati, Nicolae Banicioiu, a sosit vineri la DNA, pentru a solicita institutiei sa se autosesizeze in cazul afirmatiilor sefului statului si ale lui Codrut Seres. Banicioiu a apreciat ca aceste afirmatii "implica fapte de natura penala".
Banicioiu sustine ca solicitarea depusa in numele TSD implica in mod automat autosesizarea DNA, intrucat a fost insotita si de un material in care sunt mentionate faptele de natura penala de care s-ar face vinovati presedintele si premierul. "Am depus odata cu solicitarea si un material care contine o lista a faptelor de natura penala de care se fac vinovati presedintele si premierul. Aceasta implica in mod automat autosesizarea DNA, care nu mai are cum sa nu se autosesize si trebuie sa raspunda. Daca nu doresc asta, atunci nu le mai ramane decat eventual sa-si deschida o agentie de turism si sa se plimbe", a afirmat liderul TSD.

PIN si PRM mai dau o mana de ajutor

Si vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a depus vineri la DNA o plangere pentru cercetarea acelorasi afirmatii publice. "Nu e vorba despre niste declaratii facute la coltul strazii. Trebuie sa se stabileasca cine minte, Traian Basescu sau Codrut Seres", a mai declarat Sandru. Solicitarile reprezentantilor TSD si PIN vin dupa o alta sesizare depusa la DNA, cea a secretarului general al PRM, Gheorghe Funar. "Am vazut ca DNA nu se autosesizeaza in aceasta problema, desi subiectul a fost lansat public de presedintele Traian Basescu. M-am gandit sa le dau o mana de ajutor pentru a verifica ce s-a intamplat la Ministerul Economiei si ce este cu valizele cu bani", a declarat senatorul Funar. El spune ca in acest caz primii care vor trebui citati sunt presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si fostii ministri ai Economiei Codrut Seres si Dan Ioan Popescu.