Guvernul Boc ar trebui sa plece acasa si sa lase pe altii sa implementeze noile masuri anuntate dupa ce Curtea Constitutionala a respins taierea pensiilor. Asta ar trebui sa se intample daca ar fi sa ne luam dupa angajamentele unor ministri de baza ai Cabinetului, Vasile Blaga si Elena Udrea. Sever Voinescu era de parere ca un Guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii.
Cei doi ministri sustineau sus si tare, dupa anuntarea masurilor de austeritate privind reducerea de pensii si salarii despre care erau siguri ca vor trece de Curtea Constitutionala, ca Boc si echipa lui trebuie sa plece daca umbla la taxe si impozite. Intr-o emisiune televizata, ministrul de la interne, Vasile Blaga, isi exprima convingerea "ca nu vom creste taxele". "Ce ar insemna sa crestem taxele? Situatia va fi mult mai dificila, dupa aprecierile Comisiei de prognoza peste 50.000 de firme ar da faliment, daca ne gandim la faptul ca nu ar mai refinanta nimeni societatile comerciale care functioneaza", a mai spus Blaga. Intrebat daca, in cazul in care se va ajunge, totusi, la situatia in care taxele trebuie majorate, Guvernul condus de Emil Boc trebuie sa-si dea demisia, Blaga a spus ca este convins ca Executivul ar trebui sa plece intr-o astfel de situatie. Blaga a dat-o insa la intors sambata, mentionand ca afirmatia sa de mai sus nu se aplica in prezent, pentru ca ea viza strict situatia in care cresterea taxelor ar fi fost decisa dupa aplicarea masurilor de taiere a pensiilor si salariilor. "Am spus ca daca se aplica masurile asupra carora Guvernul si-a asumat raspunderea si totusi se ajunge la ridicarea taxelor, atunci Guvernul ar trebui sa plece. Nu suntem in aceasta situatie. Guvernul este departe de a fi aplicat masurile propuse prin asumarea raspunderii", a explicat liderul PDL.

Udrea vedea lucrurile la fel

Si ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, sustinea pe 20 iunie ca "daca se va pune problema cresterii taxelor, nu acest Guvern o va face". Udrea a afirmat ca "Guvernul crede in masurile pe care le implementeaza (reducerea salariilor si pensiilor) si ca nici nu se pune in discutie cresterea TVA sau a cotei unice". "Nu acest Guvern va lua decizia cresterii TVA sau a cotei unice, ci altul", a mai spus ea. La fel ca Vasile Blaga insa ieri Elena Udrea si-a nuantat declaratia. "Doamna ministru comenta masurile pe care Guvernul si le-a asumat, reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor. Contextul era ca Guvernul ar fi trebuit sa demisioneze daca nu era in stare sa implementeze acele masuri, iar anul viitor sa mareasca taxele", ne-a transmis biroul de presa al ministerului adaugand ca Udrea isi mentine punctul de vedere, iar daca Guvernul nu este in stare sa puna in practica masurile anuntate, inclusiv cresterea TVA, atunci ar trebui sa demisioneze. Un alt reprezentant al PDL, deputatul Sever Voinescu, scria pe blogul sau, pe 4 mai 2010, ca din discutiile pe care le-a avut cu colegii de partid majorarea taxelor este o masura care nu are sustinere in PDL. "Credem ca o majorare de taxe acum ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata. PDL este partidul de dreapta care crede in economia de piata si care ajuta economia privata. PDL nu este partidul bugetului de stat. Credem ca un Guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii", spunea Voinescu.