Sedinta Senatului a fost intrerupta luni, din cauza declansarii accidentale a alarmei din sala de plen a acestei Camere si a fost reluata, dupa aproximativ 20 de minute. Presedintele de sedinta, Norica Nicolai, a intrerupt sedinta Senatului la scurt timp de la declansarea alarmei in sala de plen, dupa ce devenise limpede ca sistemul de alarma nu se dezactiveaza. Sala de plen nu a fost, insa, evacuata. La solicitarea presedintelui de sedinta, cativa angajati ai serviciului de paza din Senat au incercat sa dezactiveze sistemul de alarma, fara insa a reusi. In cele din urma, alarma a fost dezactivata, dupa aproape 20 de minute. Mai multi senatori au opinat ca declansarea alarmei a fost o defectiune si nu cauzata de un exercitiu de simulare, ei motivand prin faptul ca Norica Nicolai a sunat la SPP, care a precizat ca Serviciul nu a facut verificari sau alte interventii la sistemul de alarma.
Alarma s-a declansat imediat dupa ce unul dintre senatori incepuse sa faca, la microfonul plenului, o declaratie politica pe care o incepuse cu cuvintele: "Vreau sa trag un semnal de alarma asupra...".
Conform unor surse parlamentare, incidentul a fost cauzat de o defectiune a unui senzor de incendiu, situat in spatele salii de plen. La randul lor, reprezentantii Pompierilor, Politiei si Jandarmeriei au declarat ca nu a fost semnalat niciun incident la Senat, motiv pentru nu a fost necesara nicio interventie a lor.