Candidatul PD Galati la alegerile europarlamentare, Constantin Dumitriu, s-a pronuntat pentru curatarea clasei politice de personajele care si-au promovat doar interesele personale sau cele de grup in defavoarea celor nationale prin participarea masiva la referendumul pentru introducerea votului uninominal.

Locuitorii comunei Tulucesti s-au aratat sceptici in privinta unor eventuale schimbari la nivelul clasei politice odata cu introducerea votului uninominal. Oamenii se plang ca au fost pacaliti la fiecare ciclu electoral sa-si exprime votul in favoarea unui partid sau a altuia sub promisiunea imbunatatirii conditiilor de viata, dar acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi. Galatenii din mediul rural considera ca votul uninominal ii va scoate in fata pe politicienii cu bani si mai putin pe cei care au dorinta si ideile necesare pentru a imbunatati conditiile de viata, dar si cele de afaceri in zona.

"Nu am venit sa fac propaganda politica, ci sa ma cunoasteti. Incercam sa responsabilizam clasa politica prin votul uninominal. Pentru ca acest lucru sa se intample este important sa iesim in numar cat mai mare la referendum. Cred, totusi, ca, prin votarea in sectii diferite, se incearca derutarea electoratului. Eu, din 1990 si pana astazi, am lucrat numai in mediul privat. Nu am avut o matusa Tamara, ci am reusit prin forte proprii. Am intrat in politica doar pentru a elimina sistemul mafiot de care m-am lovit si care a creat o piedica pentru mediul de afaceri", a declarat Constantin Dumitriu in cadrul unei intalniri cu locuitorii comunei Tulucesti.

"Nu va promit ca voi aduce lapte si miere"

Targurile din judet au dat nastere la paradoxuri, cum ar fi cazul galatenilor care sunt nevoiti sa se deplaseze in localitatile unde functioneaza acestea, intrucat isi pot vinde produsele la preturi ceva mai bune decat la oras. Oamenii sunt extrem de nemultumiti de faptul ca statul nu-i sprijina sub nicio forma pentru a-si valorifica produsele, fiind nevoiti de cele mai multe ori sa le vanda la preturi sub cele de productie, ceea ce face ca in fiecare an suprafetele cultivate sa se micsoreze din lipsa banilor. Asa s-a ajuns ca, in anumite zone, fermierii sa renunte la legumicultura si sa se apuce de altceva pentru a putea supravietui.

In discutiile cu micii intreprinzatori si cu fermierii din comunele Tudor Vladimirescu, Liesti si Ivesti, candidatul PD Galati la alegerile pentru Parlamentul European a recunoscut situatia grea in care se gasesc acestia, dar a venit si cu solutii concrete pentru sustinerea financiara.

"Industria noastra din zona rurala nu a fost niciodata sprijinita si promovata. Eu nu va promit ca voi aduce lapte si miere, pentru ca nu este posibil asa ceva intr-un an si cateva luni, cat a mai ramas din actualul mandat al unui europarlamentar. Voi cauta sa aduc investitori in zona noastra, care sa creeze noi locuri de munca si sa revigoreze industria specifica mediului rural, asa cum am facut si la Galati. Voi face tot posibilul sa creez o punte de legatura intre Uniunea Europeana si regiunea Galati", a spus viceprimarul Constantin Dumitriu.