Dupa ce in ultima perioada mai multe persoane au declarat ca la clubul Colectiv ar fi fost o mana criminala, vicepresedintele Academiei Nationale de Securitate si Organizarea Apararii (ANSOA) intareste aceasta ipoteza.
Ne putem pune intrebarea daca nu cumva a fost un atentat terorist?
- Eu zic ca da, a declarat, pentru EVZ, vicepresedintele Academiei Nationale de Securitate si Organizarea Apararii, Sebastian Sarbu (37 de ani).
ANSOA este un centru de excelenta privat, care promoveaza cultura de securitate.
Tot potrivit acestuia, Parchetul ar trebui sa reia ancheta de la zero si sa-i audieze pe toti cei care au fost in club, pe cei care s-au aflat afara, pe cei care au dat o mana de ajutor, pe cei care locuiesc in zona. Astfel se pot afla informatii care au putut scapa in toata agitatia din primele zile.
- Sunt semne mari de intrebare. Un astfel de incident constituie deja un semnal de alarma privind mediul de securitate. De ce? Suntem o tara NATO, supusa unor amenintari strategice din partea noii grupari teroriste islamice, ISIS. Oare n-ar trebui sa ne gandim mai bine in ce situatie se afla Romania in acest moment?, a mai adaugat Sebastian Sarbu.
Ipoteza unui atac terorist la clubul Colectiv este vehiculata in Romania pe unele canale media.