Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, are probleme si cu geografia. Devenita celebra pentru "succesuri", "scaun electric" pentru persoana cu handicap, legalizarea marijuanei ca drog usor, finala "Euro-Clic" in loc de Euro-League, "Emil Boc editeaza fraze", Elena Basescu a mai comis o gafa la Cluj.
Interesata sa adune cat mai multe voturi in turneul ei prin tara, Elena Basescu nu a mai fost atenta la ceea ce le tranasmite cetatenilor. Astfel, ea a spus ca "Clujul este capitala culturala a Aradului".
Elena Basescu a presimtit ca ceva nu este corect, in momentul in care oamenii din jurul ei au ras in hohote si au ridicat uimiti din sprancene. Elena Basescu s-a corectat imediat spunand ...a Ardealului.
Incidentul lingvistico-geografic survine la doar cateva ore dupa ce mezina familiei prezidentiale spunea ca este "veriga vulnerabila" a tatalui ei si crede ca situatia va fi aceeasi atat timp cat ea va ramane in politica. Elena Basescu se considera veriga slaba a lui Traian Basescu, deoarece a "gresit un plural al unui cuvant" si s-a "incurcat" la un discurs, "lucruri scuzabile foarte multor tinere la inceput de cariera, dar lucruri care nu i-au fost scuzate Elenei Basescu. Da, la un moment dat am fost .... punctul de atac al tatalui meu. Eram fiica nu foarte scolita", a spus Elena Basescu.
Cu toate acestea, mezina familiei prezidentiale spera ca dupa campania electorala, lumea sa nu o mai catalogheze drept o "toanta".